Marknadsgodis

Gammaldags mandelkonfekt ca 50 st
  • 1 dl gräddmjölk (hälften mjölk, hälften vispgrädde)
  • 1 dl vetemjöl
  • 150 g mandelmjöl
  • ca 5 dl florsocker
  • 1 msk kakao
  • bittermandelarom och karamellfärg
  1. Häll gräddmjölken i en kastrull och rör ner mjölet försiktigt.
  2. Sjud på medelvärme och rör försiktigt hela tiden med en träslev tills smeten släpper kanterna. Det kommer först att se ut som en halvtaskig sås, men går sedan ihop till en deg.
  3. Låt svalna helt.
  4. Tillsätt mandelmjölet, lite i taget.
  5. Sikta sedan ner florsockret och arbeta in ordentligt. Det är viktigt att degen arbetas mycket. Ev kan mer florsocker behövas, degen ska gå att kavla och får därför inte vara för lös eller fuktig.
  6. Dela degen i två lika delar.
  7. Deg 1: Tillsätt kakao och arbeta in.
  8. Deg 2: Tillsätt någon droppe bittermandel (efter smak) och någon droppe karamellfärg. Arbeta in ordentligt.
  9. Kavla ut vardera deg till ca 20x14 cm. Lägg mellan två bakplåtspapper så går det lättare.
  10. Lägg den ena ovanpå den andra och tryck till försiktigt med lätt hand.
  11. Skär med vass kniv i rutor.
  12. Låt torka till över natten i rumstemperatur.
  13. Förvara sedan svalt.
Jättemumsigt!
Recept taget härifrån.
gfhfg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0